Nem sebességbajnok az Intel videokártyája

intel we dg1-sdv videokártya grafikus kártya
Intel Xe DG1-SDV
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott a 3DMark FireStrike pontszáma.
Vágólapra másolva!

Már hónapok óta semmit sem hallottunk az Intel által idén piacra dobni kívánt videokártyáról, a nagy csend pedig könnyen annak a számlájára írható, hogy nem lesz majd könnyű eladni a terméket. Most a 3DMark adatbázisa jóvoltából kiszivárgott némi információ az Xe DG1 modell teljesítményéről, a FireStrike teszten 5538 pontot ért el egy Intel Core i9-9900K mellett.

Intel Xe DG1-SDV Forrás: Intel

Ezzel a teljesítménnyel az Intel Xe DG1 gyorsabb a piacon lévő összes integrált videovezérlőnél, viszont a dedikált videokártyákkal összehasonlítva már nem rózsás a helyzet. Az NVIDIA GeForce GTX 1050 olyan 500-800 ponttal szokott magasabb pontszámot kapni ugyanezen a teszten, míg az AMD Radeon RX 560 tipikusan 200-300 ponttal veri a terméket.

Persze fontos figyelembe venni, hogy a végleges termék piacra kerüléséig a driveres optimalizációk miatt érdemben emelkedhet a pontszám, plusz az sem lehetetlen, hogy valójában a videovezérlő laptopokba szánt, emiatt erősen lekorlátozott fogyasztású variánsát tesztelte az Intel egyik dolgozója.

Főként az utóbbi lehetőség miatt nem érdemes és lehetséges komoly következtetéseket levonni a kiszivárgott pontszámból, inkább csak nagy vonalakban megérthető belőle, hogy teljesítmény tekintetében melyik ligában játszik az Intel Xe DG1.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!