Elhalaszthatja a Huawei a következő csúcsmobilját

Vágólapra másolva!
Átértékeli a chipkészletek elérhetőségét a Huawei, és a jelentések szerint elhalasztja a Mate 40 Prót.
Vágólapra másolva!

Belsős források szerint a Huawei arra utasította a beszállítóit, hogy állítsák le a Mate 40 szériás mobilokhoz szükséges alkatrészek gyártását. Ez a sorozatgyártást 1-2 hónappal halaszthatja el. A Nikkei Asian Review úgy tudja, hogy a bejelentést menetrend szerint még megejthetik, de a készülékek megjelenése csúszik majd.

Forrás: forbes

Minderre azért kerül sor, mert a Huawei átértékeli a chipkészletet. A kereskedelmi háború erősödésével ugyan feltankolt chipekből a Huawei, de a régi lapkák nem lesznek jók az új csúcsmobilokba. Amerika pedig mindent megtesz, hogy blokkolja a Huawei 700 millió dolláros megrendelését is a TSMC felé. Pedig ez a rendelés hozta volna el az 5 nm-es Kirin 1000 chipet és a 7 nm-es 5G-modemeket.

A Huawei így alternatív chipgyártót vagy beszállítót kénytelen keresni, a HiSilicon ugyanis nem gyártathatja le a saját lapkáit. Ha pedig valahogyan hozzá is juthatnak a Qualcomm vagy a MediaTek lapkáihoz, át kell tervezniük az egész készüléket, ami késést eredményez. Az elemzők szerint a kínai nagy kereslet hosszabb távon nem segít a Huawei és a Honor mobilpiaci szereplésén (a nyugati gyenge kereslet miatt már eleve 20 százalékkal kevesebb alkatrészt rendelnek), ez is lehet az oka, hogy a Huawei inkább a telekomcégeknek szállítandó eszközökre koncentrál.