Tömegesen törölhetőek lesznek a facebookos posztok

laptop notebook számítógépezés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kevés erőfeszítéssel eltüntethetővé válnak a régi bejegyzések.
Vágólapra másolva!

Újabb régóta várt fejlesztést jelentett be a Facebook, a közeljövőtől kezdve mobilon és böngészőben is tömegesen törölhetővé válnak a közösségi hálózatra kitett bejegyzések. A nemkívánatos posztok törlésére vagy elrejtésére már a kezdetek óta lehetőséget ad a szolgáltatás, azonban eddig nem lehetett gyorsan és könnyedén megszabadulni ezektől, egyesével kellett kezelni a bejegyzéseket.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A Facebook tájékoztatása szerint a Tevékenységnapló vadiúj Bejegyzések menüjét kell majd felkeresni a tömeges törölgetéshez. Az új lapot betöltve időrendi sorrendben megjelennek a közösségi hálózatra kitett bejegyzések, a törölni kívántakat csak ki kell pipálni, majd az archiválás vagy lomtárba helyezés gombokkal azok eltüntethetőek. Kukázás esetén 30 napig visszaállíthatóak a bejegyzések, csak a határidő lejárta után törlődnek véglegesen.

Az újdonság elsősorban a Facebookon régóta posztoló fiatalok számára jöhet jól, hiszen az évek során sokat formálódnak, a pár éve kitett bejegyzéseik ilyen vagy olyan okból, de kellemetlenné válhatnak számukra.

Nem feltétlenül reflektálnak az aktuális nézeteikre vagy attitűdjükre.

Az ilyen vagy olyan problémákba az is beleértendő, mikor a sok évvel ezelőtti bejegyzéseik rossz benyomást keltenek egy vállalat személyzetis (HR-es) munkatársában, és ezért nem kapnak meg egy állást, bár ez a típusú kukkolás az adatvédelmi beállítások átállításával is megakadályozható.

A cég szerint a funkció elsőként a Facebook Lite mobilappban landol, a következő körben a normál mobilappjába is bekerül, utolsóként pedig a böngészős felületén jelenik majd meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!