Lassan minden új játéknak támogatnia kell a PS5-öt

sony playstation 5 játékkonzol
Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete
Vágólapra másolva!
Július közepétől kötelező lesz minősíttetni a hardverre.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a PlayStation 5 őszi piacra dobásának előkészítése. Ennek keretében a Sony közölte a fejlesztőkkel és a kiadókkal, hogy az általa végzett hitelesítésre 2020. július 13-tól beküldött, vadiúj játékaikat kötelező lesz a PS4 és a PS4 Pro mellett az új konzolra is bevizsgáltatniuk.

Így néz ki a PlayStation 5 fejlesztői készlete Forrás: Let's Go Digital

Játékonként változhat, hogy ez pontosan mennyi munkával jár majd a fejlesztők számára, de elméleti síkon nem kellene komoly bosszúságot okoznia. A hamarosan életbe lépő kitétel nem jelenti azt, hogy a fejlesztőknek kötelező volna bármilyen módon feljavítani az új játékaikat: nem muszáj szebben kinézniük, vagy jobban futniuk a PlayStation 5-ön.

Amennyiben a fejlesztők nem tesznek eleget az új feltételnek, akkor PS4-re sem adhatják ki az új játékaikat.

A fejlesztőknek nem kötelező garantálniuk a PS5-ön való működést az olyan játékaik esetében, amelyek eredeti minősítése a fenti dátum előtt történt meg. Így például a határidő után is kiadhatnak hozzájuk patcheket és tartalmi frissítéseket annak ellenére, hogy azok valamilyen oknál fogva nem működnek jól a PlayStation 5-ön, vagy csak nem kérték azok kompatibilitási vizsgálatát az új hardveren.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!