Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Olcsóbb testvért kaphat az új Xbox

microsoft xbox series x project scarlett játékkonzol videojáték
Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Állítólag már otthon tesztelik a Microsoft alkalmazottai.
Vágólapra másolva!

Sokáig arról szóltak a pletykák, hogy a Microsoft két következő generációs konzolon is dolgozik, azonban az elmúlt hónapokban ez megváltozott, csak az Xbox Series X csúcsmodell piacra dobása tűnt valószínűnek.

Xbox Series X Forrás: Microsoft

Most ezzel ellentétes beszámolók jöttek, a Kotakunál dolgozó Jason Schreier és a Windows Central saját forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy mégis elkészül a korábban Lockhart kódnéven emlegetett, olcsóbb konzol. Az utóbbi szerint már otthon tesztelik a Microsoft egyes alkalmazottai, és ha minden jól megy, akkor számos további Xboxszal kapcsolatos újdonság mellett

májusban mutatkozhat be.

Schreier értesülései alapján az Xbox One All-Digital Editionhöz hasonlóan a Lockhartban sem lesz optikai meghajtó. Nem ez az egyetlen költségcsökkentő lépés a Microsoft részéről, a Lockhart konkrétan gyengébb a Series X modellnél, a fejlesztőknek állítólag 4K helyett a 2K felbontást érdemes csak megcélozniuk rajta, a Microsoft mindkét esetben 60 képkockás sebességet szeretne látni.

Ettől függetlenül a Lockhart elvileg erősebb az Xbox One X-nél.

Az olcsóbb konzolra nagy szükség van, hiszen a jelenlegi hírek alapján a PlayStation 5 és az Xbox Series X olyan 450-500 dollárért kerülhetnek piacra. Az alapvetően is magas ár és a koronavírus-járvány okozta válság miatt ez az árcédula különösen problémás, a Sony állítólag a tervezettnél kevesebbet fog gyártani az új konzoljából, nehogy tornyosuljanak a raktárakban az eladhatatlan termékek.

Jelen körülmények között egy 400 dollár körüli, új generációs konzol különösen nagy sikert arathatna a vásárlók körében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről