Nagyon bugos az aktuális macOS

apple macbook laptop notebook noteszgép számítógépezés home office otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Többféle művelet közben is összeomolhat a rendszer.
Vágólapra másolva!

Pár éve elcsendesedett a Windows és macOS rajongóinak online háborúja. Ennek egyik fő oka, hogy az Apple rendszerére egyre kevésbé jellemző a problémamentes működés, ami korábban kritikus érv volt mellette. Jelen pillanatban meglehetősen mindegy, hogy a legújabb Windows 10 vagy macOS fut-e egy számítógépen, a felhasználók csak remélhetik, hogy a frissítéseik nem okoznak több problémát, mint amennyit megoldanak.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrew Neel / Pexels

Most úgy tűnik, hogy az Apple különösen mellényúlt a pár hete elérhetővé tett macOS Catalina 10.15.4-gyel, a felhasználók egyre népesebb tábora panaszkodik összeomlásokra. Az egyik súlyos gond, hogy fájlmásolás közben a rendszer bemondhatja az unalmast, a külső háttértárakra gyors adatmásoló alkalmazást készítő SoftRAID szerint jelenleg egy füst alatt 30 gigabájtnál több adatot nem igazán lehet mozgatni a macOS orra bukása nélkül.

A további többeket érintő problémák közül kiemelhető még a macOS teljesen véletlenszerűnek tűnő összeomlása, a laptopok alvó módba kapcsolásakor vagy fedéllecsukásakor történő összeomlása, továbbá a Finder alkalmazás lefagyása vagy összeomlása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!