Letiltották a Chrome egyik biztonsági funkcióját

google chrome macbook air laptop notebook
Google Chrome
Vágólapra másolva!
A járványra való tekintettel hozta meg a döntést a Google.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlan, hogy az egy-másfél havonta új főverziókat kapó böngészőkben csak fokozatosan aktiválnak egyes fejlesztéseket a fejlesztőik, és sajnos az sem hallatlan, hogy utólag inkább kikapcsolják azokat valamilyen okból, általában bugok miatt.

A kép csak illusztráció Forrás: Caio Resende / Pexels

A Google Chrome esetében most az utóbbi történt, a fejlesztők kikapcsoltak egy idén februárban aktiválni kezdett funkciót, amely a netezők magánszféráját próbálja védeni azzal, hogy megnehezíti a reklámcégek számára a meglátogatott webhelyek közti követésüket.

A fejlesztést már tavaly nyáron bejelentette a Google, mivel egyes esetekben felkészülést igényelhetett a portálok részéről, ritka esetekben a webhelyek alapvető működéséhez szükséges funkciókat is tönkre tehetett.

A cég most világszerte kikapcsolta ezt újítást, mivel az állítása szerint egyes webhelyek fejlesztői nem készültek fel a Chrome működésének megváltozására. A jelenségre persze számított a Google, azonban a koronavírusos online vásárlás gyakoriságának kilövése miatt nem ezt tartja a legjobb pillanatnak arra, hogy hibásan működő weblapokkal kelljen szenvedniük a netezőknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!