Ennyibe kerül valójában egy Xiaomi Mi 10

Vágólapra másolva!
A becslések szerint igazából 440 dollárba kerül a Xiaominak egy Mi 10-es mobil.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi legfrissebb újdonságait a Mi 10 és a Mi 10 Pro jelentik, főleg ez utóbbira lehet nagy érdeklődés, annak ellenére is, hogy ennyire drága csúcsmobilja még nem volt a gyártónak.

Hiányosságai ellenére a Mi 10 is népszerű modell lehet, és a TechInsights nemrég arra vállalkozott, hogy megbecsülje, mennyibe kerül egy ilyen okostelefon a Xiaominak. Állítólag 440 dollárért tud egyet összerakni a gyártó.

Forrás: Xiaomi

Ice Universe forrásai szerint a lekerekített kijelző 90 dollárba kerül, ami a háromszorosa a szokásos lapos kivitelnek. Ezt nem a Samsung, hanem a TCL gyártja. Azt pedig senki nem érti, hogy miért váltott erre a Xiaomi, hiszen már a Samsung is kezd leszámolni a lekerekített panelekkel.

A legdrágább alkatrész a 125 dolláros Snapdragon 865 chip, pedig a Snapdragon 855 még 65 dollárért volt beszerezhető. Ez önmagában is jelzi, hogy az idei új prémium mobilok drágábbak lesznek, mint a tavalyi csúcskészülékek. A 108 megapixeles kamera egyébként 50 dollárjába kerül a Xiaominak, ami négyszeres emelkedés a tavalyi Mi 9 fő kamerájához mérten. Vagyis nem a haszonkulcsa nőtt a Xiaominak, hanem a költségei.