Máris búcsúzik a PlayGalaxy Link

samsung playgalaxy link
Samsung PlayGalaxy Link
Vágólapra másolva!
Valójában nem a Samsung készítette, és sok androidos eszközre elérhető.
Vágólapra másolva!

Nem szokatlan a gyártók részéről a negatív fejlemények különösen csendes bejelentése, de még így is meglepő, hogy három hetet vett igénybe, míg eljutott a médiába a Samsung PlayGalaxy Link lekapcsolásának a híre. Az alkalmazás egyes Samsung okostelefonokon lehetővé tette a gamerek számára, hogy a PC-jükön futtatott játékokat wifin vagy mobilneten keresztül átstreameljék a telefonjukra, és azon játsszanak velük.

Samsung PlayGalaxy Link Forrás: Samsung

A tájékoztatás szerint a PlayGalaxy Link 2020. március 27-én fog leállni, az elkaszálása pedig mindenkit váratlanul ért, egyes készülékekre nemrég érkezett meg a szolgáltatás. A Samsung szerint a tervek változása miatt búcsúzik a szoftver, és rendkívül gyanús, hogy

a Microsofttal kötött, játékipari együttműködése állhat a háttérben.

Az utóbbit a Galaxy S20 mobilok leleplezésekor jelentette be a mobilgyártó, de érdemi részleteket nem árult el arról, hogy mégis mit kell alatta érteni. A legjobb tipp, hogy a Microsoft xCloud játékstreamelő fogja majd leváltani a PlayGalaxy Linket, ezzel havidíjért cserébe távoli számítógépeken vagy konzolokon futó játékokat játszhatnak majd a mobiljaikon a játékosok.

Viszont nem kell búsulnia annak, akinek a szívéhez nőtt a PlayGalaxy Link, vagy mindig is érdeklődött iránta: valójában nem a Samsung fejlesztette, hanem a Parsec Cloud, és Parsec néven ingyen elérhető a Play Áruházban.

A Samsung valójában csak átcímkézte egy másik cég appját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!