Focistáknak készült az okos talpbetét

adidas gmr google project jacquard talpbetét
Adidas GMR
Vágólapra másolva!
A Google és az Adidas fejlesztette, az EA játékot ad hozzá.
Vágólapra másolva!

Folytatja a viselhető eszközös kalandjait a Google, a Project Jacquard keretében és az Adidas közreműködésével ezúttal egy okos talpbetétet fejlesztett ki. Az Adidas GMR névre keresztül termék képes követni a láb mozgásait, például felismeri a sétát, a futást, a rúgást, a fordulás, a passzolást. Az információk potenciálisan hasznosak lehetnek a sportolók számára a teljesítményük értékelésében és fejlesztésében.

Adidas GMR Forrás: Google

További érdekesség, hogy a duóhoz az Electronic Arts játékkiadó is csatlakozott, a talpbetétben mozgók jutalmakat kaphatnak az aktivitásaikért a FIFA Mobile focis játékban, mondjuk egy bizonyos távolság lefutásáért. Emellett versenghetnek is az ismerőseikkel, például ki tudja erősebben rúgni a labdát.

A bármely megfelelő formájú cipőbe betehető Adidas GMR beépített akkuja olyan három futballmeccsre elég energiát képes tárolni, a töltése USB kábelen keresztül történik. A viselő Bluetooth adatkapcsolaton keresztül tudja szinkronizálni a mentett adatokat a mobilappjával.

Az Adidas GMR elektronikája egy kis dobozban kapott helyet, amely kipattantható a talpbetétből.

Az okos talpbetét nem csak koncepciótermék, az Egyesült Államokban már rendelhető is páronként 40 dollárért, olyan nettó 12 ezer forintért. A nemzetközi forgalmazásával kapcsolatos részletek még nem tisztázottak.

Az érintőfelületekkel ellátott Levi's dzseki és az Yves Saint Laurent hátizsák után az Adidas GMR a harmadik a Project Jacquard keretében megvalósult termék.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!