Csődbe ment az Android kitalálójának mobilgyártója

Andy Rubin, a világ legnépszerűbb mobilos operációs rendszerének atyja.
Vágólapra másolva!
Nem kap több frissítést az Essential PH-1, és vége a Newton Mailnek is.
Vágólapra másolva!

Jó eséllyel keveseket őszintén meglepő hírrel szolgált Andy Rubin mobilgyártója, a világ első notchos okostelefonját bejelentett és piacra dobott Essential működése lehetetlenné vált, ennek megfelelően pedig felszámolás alá került a startup.

Andy Rubin Forrás: Playground

A cég eddig egyetlen terméket dobott piacra, a csőd miatt a 2017 augusztusában elérhetővé vált Essential PH-1 okostelefon terméktámogatása teljesen megszűnt.

Ez éles váltás a készüléket használók számára, az annak idején még Android 7.1-gyel elérhetővé vált mobil eddig az összes Androidhoz kiadott frissítést megkapta. Szó szerint, a jelenlegi legfrissebb szoftverét használók 2020. februári biztonsági javításokkal ellátott Android 10-en vannak, és mostantól értelemszerűen maradnak is azon.

A vállalat leállítása a Newton Mail levelezőprogramot is érinti, az Essential által felvásárolt szoftver idén április 30-án le fog állni.

Végül az Essential megosztott néhány videót a második mobiljáról, a távirányítóra hasonlító Project GEM a fejlesztés késői szakaszában járt. Ezen múlott a cég sorsa, azonban nem volt képes partnereket találni a piacra dobásához.

A fura készüléket elnézve érthető, hogy miért nem rajongtak érte a befektetők és egyéb partnerek: teljesen rétegterméknek tűnik, nem az a fajta mobil, amiből sokat (vagy legalábbis éppen eleget) el lehetne eladni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!