Elég sokat kell még várni a Bloodlines 2-re

vampire the masquerade bloodlines 2 videojáték
Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
Vágólapra másolva!
A Paradox ügyvezetője szerint jó eséllyel csak 2021 második felében jöhet.
Vágólapra másolva!

Hozza a formáját a Vampire: The Masquerade – Bloodlines franchise, továbbra is türelmesen kell várni az Activision nyomására 2004-ben korai béta állapotban kiadott kultuszjáték folytatására. A szellemi tulajdont átvett Paradox kiadó ügyvezető igazgatója a svéd Avanzának adott interjújában kifejtette, hogy személyesen kevés esélyt lát a játék jövő év első felében történő megjelenésére.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 Forrás: Hardsuit Labs / Paradox Interactive

Az eredeti tervek szerint a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2-nek idén márciusban kellett volna elérhetővé válnia PC, PlayStation 4 és Xbox One platformokra, ám végül az év végére csúszott a kiadása. Augusztus elején aztán jött a második időkérés, a Hardsuit Labs fejlesztőcég és a Paradox bejelentették a 2021-es évre való eltolását. Részletekbe nem mentek bele, azonban bizonyos ambíciók megvalósításával és minőségbiztosítással indokolták a döntést.

Ezután egy héten belül a duó menesztette a játék narratíváért felelős dizájnerét és a kreatív igazgatóját, októberben pedig a projekt felelős írója is a búcsúzás mellett döntött. Ez már csak azért is meglepetést keltett, mert a reklámozása során ők hárman voltak a projekt arcai.

A Paradox ügyvezetője szerint a játék elhúzódó fejlesztésében komoly szerepet játszottak a koronavírus-járvány által okozott nehézségek, plusz a közelmúltig Xbox Series és PlayStation 5 fejlesztői készletek sem álltak rendelkezésre, noha a játék megjelenésekor már elvárás lesz a vevők részéről, hogy új generációs hardvereken futtatva az első naptól kezdve többet nyújtson.

Ettől függetlenül a folyamatos csúszások jó hírnek tűnnek a rajongók számára, hiszen így jobb állapotban kaphatják meg a Bloodlines 2-t. Az említett három fejlesztő távozása jó eséllyel semmit sem nyom a latban, a munkájuk oroszlánrészének az elvégzése után intettek ilyen vagy olyan körülmények között búcsút a projektnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!