Megizzasztja a tévépiaci riválisokat az LG

lg qned mini led
Januárban mutatkoznak majd be az LG felső kategóriás NanoCell és csúcskategóriás OLED termékei közé beékelődő QNED Mini LED tévéi
Vágólapra másolva!
8K felbontású modellek is lesznek az új prémium tévécsaládjában.
Vágólapra másolva!

A hangparanccsal nyitható ajtajú okoshűtőjének leleplezését követően az LG folytatja a januári Consumer Electronics Show keretében bemutatásra kerülő termékeinek beharangozását. A 2021-ben virtuálisan megrendezésre kerülő eseményen az első QNED Mini LED televízióit is bejelenti majd, ezek árban a felső kategóriás NanoCell és a csúcskategóriás OLED termékei közé jönnek majd be.

Januárban mutatkoznak majd be az LG felső kategóriás NanoCell és csúcskategóriás OLED termékei közé beékelődő QNED Mini LED tévéi Forrás: LG

A QNED Mini LED termékcsalád tíz tagból fog állni, lesznek köztük 4K és 8K felbontású modellek is; a legnagyobb képátlójú tévé 86 hüvelykes, azaz 2,2 méteres lesz. Az alapvetően LCD technológiára épülő termékek nagy érdekessége, hogy az LG elsőként kombinálta bennük a kvantumpontos színképzést a NanoCell színszűrű technológiával, így elméleti síkon nagyon ütős árnyalatokat tudnak majd produkálni.

A mérnökök ezeken túlmenően még beledobtak egy nagyon fontos extrát a mixbe, a tévék paneljeinek háttérvilágítása már Mini LED technológiás. A klasszikus LCD paneleknél a kijelző pereme mentén elhelyezett LED-ek adják a háttérvilágítást, ám Mini LED esetében a panel mögött találhatóak a fényforrások.

Az LG szerint a 86 hüvelykes 8K csúcsmodellben 30 ezer darab mini fényforrás került a panel mögé, ezek fényereje közel 2500 zónában egyenként vezérelhető, és lehetővé teszik az egymillió az egyhez kontrasztarány elérését.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!