Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elindult Magyarországon a Google Stadia

google stadia
Google Stadia
Vágólapra másolva!
Az első naptól fogva játszható lesz benne a Cyberpunk 2077.
Vágólapra másolva!

Igaznak bizonyultak a pár héttel ezelőtti pletykák, nyolc újabb országban, köztük Magyarországon is elérhetővé vált a Google Stadia. A szolgáltatásban számítógépes játékok vásárolhatóak, majd futtathatóak a felhőben, a szórakozáshoz csak kompatibilis számítógépre vagy mobileszközre van szükség. Tévén jelenleg csak egy különleges Chromecast Ultrát és Stadia gamepadet tartalmazó eszközcsomaggal érhető el, hírünk írásakor nem volt világos ennek a forintosított ára.

Google Stadia Forrás: Google

A játékstreamelést szintén kínáló Xbox Game Pass Ultimate-tel ellentétben a Google Stadiában meg kell venni a játszani kívánt játékokat, bár maga a szolgáltatás a free-to-play Destiny 2 és Super Bomberman R Online játékokkal teljesen ingyen kipróbálható.

Ugyan az üzleti modellje szempontjából a Stadia inkább a Steamhez hasonlít, mintsem az Xbox Game Pass-hez, ám ettől függetlenül rendelkezik egy opcionális, havi 2990 forintos előfizetéssel. Az összegért cserébe az ügyfelek a megvásárlásuk nélkül játszhatnak számos a kínálatában lévő játékkal, plusz adott esetben Full HD helyett 4K felbontású képet kaphatnak, HDR-rel és 5.1-es hanggal.

Előfizetéssel és anélkül is 60 képkockás sebességre törekszik a szolgáltatás.

Az abszolút minimum 10 Mbps letöltési sebességű internetet igénylő Google Stadia jelenlegi játékkínálata nem túlságosan erős, de legalább az első naptól kezdve, azaz december 10-től elérhető lesz benne a Cyberpunk 2077 is. Nem ez az egyetlen negatívuma, számos funkció terén komoly lemaradásban van az elvárásokkal szemben, gyerekcipőben jár még a szolgáltatás.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

Hazánk mellett a Stadia még Csehországban, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában és Svájcban vált elérhetővé, ezzel 22-re nőtt a támogatott államok köre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről