Elérhető az Apple mobileszközein a Google Stadia

google stadia controller gamepad
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Sajnos nem natív appként jelent meg, böngészőből használható a játékstreamelő.
Vágólapra másolva!

Jelen pillanatban az Apple kizárólag irracionális feltételek mellett hajlandó felhőben futó, konzolos és számítógépes játékok streamelésére használható alkalmazásokat elérhetővé tenni az App Store kínálatában. Emiatt az üzemeltetőik kénytelenek körülőúton, az iPhone és az iPad programboltját teljesen átlépve lehetővé tenni az érintett eszközökkel rendelkezők számára a szolgáltatásaik elérését.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

A Google Stadia most az elsők között tette lehetővé az Apple mobileszközeivel rendelkezők számára a szolgáltatás használatát: az érdeklődők a Chrome és a Safari böngészőkön keresztül tudják elérni, csak be kell tölteniük a stadia.google.com webhelyet. Ezután a gyors indítás érdekében kitűzhetik a Stadia webhelyét ikonként az iOS kezdőképernyőjére, így végső soron hasonló élményben lesz részük, mintha egy klasszikus appon keresztül használnák a Stadiát.

Amennyiben az Apple nem változtatja meg az álláspontját, akkor a jövőben az NVIDIA GeForce Now, az Amazon Luna, továbbá az Xbox Game Pass Ultimate részeként elérhető xCloud is ugyanezzel a módszerrel lesz elérhető az iPhone és iPad eszközökön.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!