Nem ájult el az iPhone 12 kameráitól a DxOMark

Vágólapra másolva!
A DxOMark szerint nem olyan jó kamerában az iPhone 12, mint a Pro modellek.
Vágólapra másolva!

Az új Apple iPhone 12 mobilok egyik legnagyobb vonzereje továbbra is a kiváló kamerarendszer, 5G és új chip ide vagy oda. A DxOMark szerint az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max is kiválóak, a mezőny legjobbjai közé tartoznak. A sima iPhone 12-vel viszont közel sem voltak ilyen elégedettek.

Forrás: pocketnow

Ennek több oka is van. Egyrészt a magas ár ellenére nincs telefotós kamera, valamint a mélységérzékelést sem segíti külön megoldás, így aztán a portrék nem valami meggyőzőek ennél a modellnél, ahogy a zoomfotók sem. A szakértők szerint ennek fényében inkább az a meglepő, hogy így is egész jó eredményt ért el a DxO tesztjén a készülék.

Állóképek terén a top 10-be tartozik a DxOMark szerint az iPhone 12, gyors és pontos autofókusszal. A zajjal és a valóságot nem tükröző, túlszaturált árnyalatokkal azért néha vannak gondok.

Videózásban hagyományosan erős lett az iPhone 12, ilyen téren kizárólag az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max előzi meg. A DxOMark szerint a legnagyobb problémát a zoom és a bokeh jelenti, vagyis elfért volna egy telefotós kamera a hátlapon, akkor egyikkel sem lenne gond, mint a Pro modell mutatja.