Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kigyulladhatnak a Ring okos ajtócsengői

ring video doorbell kamerás kapucsengő biztonsági kamera
Ring Video Doorbell
Vágólapra másolva!
A rossz csavar használata esetén megsérülhet az akkujuk.
Vágólapra másolva!

Óriási visszahívást jelentett be az Amazon tulajdonában lévő Ring, szükség esetén akár 350 ezer darab második generációs kapucsengőjét is hajlandó ingyen kicserélni. A csináld magad telepíthetőséggel reklámozott, akkumulátorról üzemelő, videós kaputelefon funkcióval rendelkező Video Doorbell baja, hogy helytelen telepítés esetén kigyulladhat.

Ring Video Doorbell Forrás: Ring

Az installációja rendkívül egyszerű, csak le kell szedni a külső borítását, fel kell fúrni a helyére, majd két különleges csavarral rögzíteni kell a külső borítását. Sajnos egyes vevők számára nem volt tiszta a mellékelt utasításból, hogy a burkolat rögzítéséhez a különleges kinézetű biztonsági csavarokat kell használni, helyette a dobozban szintén mellékelt, sokkal hosszabb facsavarokat hajtották be a kütyübe.

Ezek behajtásakor megsérülhet az eszköz beépített akkuja, a Ringhez nyolcvanöt panasz érkezett az üggyel kapcsolatban. Harminc esetben nyilvánvaló túlmelegedésről panaszkodtak a vevők, közülük huszonhárom esetben pedig valamilyen mértékben lángra is kapott az ajtócsengő, bár nagy baj szerencsére sehol sem lett a helytelen telepítésből.

A jövőben a Ring frissített telepítési instrukciót mellékel majd a termékéhez, az érintett vevők pedig az ügyfélszolgálatán érdeklődhetnek a cserével kapcsolatos részletekről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről