Visszatérnek Európába a Nokia tévék

streamview nokia okostévé android tv
Az osztrák SreamView még idén visszahozza a Nokia márkanevet az európai tévépiacra
Vágólapra másolva!
Egy újonnan létrehozott osztrák vállalat licencelte meg a márkanevet.
Vágólapra másolva!

A Nokia egykoron Európa harmadik legnagyobb tévégyártója volt, azonban jóval a laposkijelzős korszak beköszönte előtt, 1996-ban lelépett a színről. Ettől függetlenül névlicencelési megállapodás keretében egy ideje Indiában újból kaphatóak „Nokia" tévék, a jelek szerint pedig elég nagy sikernek bizonyult az üzlet ahhoz, hogy ugyanilyen módon még karácsony előtt Európába is visszatérhessen a márka.

Az osztrák SreamView még idén visszahozza a Nokia márkanevet az európai tévépiacra Forrás: StreamView

A Nokia márkajelzésű tévék mögött jelen esetben az újonnan alapított, Bécsben székelő StreamView áll majd, az osztrák vállalat 32-75 hüvelyk közti, Android TV szoftverű okostévéket fog a használatával piacra dobni. Emellett a meglévő tévéjüket felokosítani kívánókat is szeretné kiszolgálni, így HDMI portba dugható, Android TV-s set-top boxot is forgalmaz majd Nokia név alatt.

A Nokia márkajelzésű tévék és okosítókütyük első körben Ausztriában, Németországban és Svájcban válnak majd elérhetővé, egyes nagyobb elektronikai üzletláncok mellett közvetlenül a StreamView webshopjából is megvásárolhatóak lesznek. A vállalat még nem leplezte le az első körös tévékínálatát, így specifikációkat és árakat sem tudunk mondani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!