Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

[Frissítve] Itt a kutyasétáltatók 500 méteres térképe

Kutya, kirándulás
A legtöbb kutya imád kirándulni, felfedezésre indulni gazdijával - illusztráció
Vágólapra másolva!
Elkerülhető vele a szabályszegés miatti büntetés.
Vágólapra másolva!

Szokatlan helyzetet teremtett a koronavírus terjedésének fékezése érdekében hozott kijárási korlátozás, az ezzel kapcsolatos gyakori kérdésekkel egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk. Mint a többség mostanra jó eséllyel tudja, este 8 óra és reggel 5 óra között kevés esetben lehet elhagyni a lakhelyet, a munkával kapcsolatos közlekedés mellett a kormányrendelet szerint csak egészségkárosodással, életveszéllyel, súlyos kárral fenyegető helyzet esetén engedélyezett a közterületekre való kilépés.

A kép csak illusztráció Forrás: Jonathan Petersson/Pixabay

Ezek mellett az ebtartók és kedvenceik megkönnyebbülésére akad egy különleges kivétel a szabályok alól: kutyasétáltatási célból elhagyható a tartózkodási hely, azonban annak 500 méteres sugarában kell maradni. Aki ennél jobban eltávolodik a lakhelyétől, az rajtakapás esetén helyszíni bírságra vagy szabálysértési eljárás megindítására számíthat.

A többség számára természetesen erősen homályos lehet, hogy pontosan hol mozoghat törvényesen a kutyájával, azonban Müller Zsolt fejlesztő készített számukra egy térképet, amelyen a címüket megadva egyértelműen láthatják, hogy hol van a demarkációs vonal, vagy jelen esetben kör.

[Frissítés] Az óriási érdeklődés miatt elérhetetlenné vált a térkép, az életben tartása érdekében a fejlesztőjének fizetnie kellene a Google Térkép programozási felületének használatáért, amire nincs módja. Alternatív megoldásként a Calcmaps térképét érdemes igénybe venni, itt a cím megadását követően ki kell még választani a legördülő menüből az 500m rádiuszt.

A Calcmaps oldalon is fény deríthető az 500 méter sugarú körre Forrás: Origo

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről