Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A jövőbeli Google Pixel mobilokhoz sem jár majd a korlátlan tárhely

Vágólapra másolva!
Az aktuális Pixel mobilok még kivételek, de jövőre már a Google okostelefonjaihoz is kell az Android One előfizetés a korlátlan Fotók-tárhelyhez.
Vágólapra másolva!

Hatalmas változtatást jelentett be nemrég a Google, jövő júniustól ugyanis megszűnik a cég sokak szerint legjobb szolgáltatásának, a Google Fotóknak az ingyenes és korlátlan tárhelye. A Google-fiók 15 GB helyével kell majd gazdálkodni, ezt foglalja a Drive, a Gmail, a Dokumentumok és minden más is. Aki pedig 2 éve nem aktív vagy túllépi a kvótát, annál törlésbe kezd a Google. A megoldás az Android One előfizetés.

A felhasználók azóta is fel vannak háborodva, ennek minden fórumon hangot is adnak: úgy érzik, hogy a Google sok évnyi ígéret után elárulta őket, mert kedvező ajánlattal és a riválisokat kiszorítva mindenkit rávett a használatra, most pedig, hogy elég adatot gyűjtött a mesterséges intelligenciája fejlesztéséhez, szeretné begyűjteni a nyereséget. Persze a fenntarthatóság és a növekvő adatmennyiség kérdését értik a kritikusok is, de a 180 fokos fordulat senkinek nem esik jól.

Forrás: google

Egyelőre kivétel a szabály alól az, akinek valamilyen Google Pixel okostelefonja van, de a feltöltés ott is csak mobilról korlátlan, PC-ről például már nem. Ráadásul a Google súgója is óvatosan fogalmaz, konkrét modelleket említve. Az Android Central belsős forrásnak köszönhetően megtudta, hogy azért, mert 2021-től kezdve már az új Google Pixel mobilok számára sem jár az ingyenes és korlátlan tárhely, ezeken az eszközökön is szükség lesz az Android One-ra a nagyobb helyhez.

Bár a Google optimista becslései szerint sokan a jelenlegi tárhelyükkel még pár évig ellehetnek, a fórumokon megjelenő vélemények szerint a többség előfizetésre kényszerül.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről