Battle royale lesz a következő Crysis

crysis next
Crysis Next
Vágólapra másolva!
A tervek szerint játékosok százai lehetnek egyszerre a pályáin.
Vágólapra másolva!

A Crytek álláshirdetése alapján óriási fordulat küszöbén áll a híres-hírhedt Crysis játéksorozat, a következő része egy free to play üzleti modellt használó battle royale lesz. A hirdetés szövege szerint az óriási méretű pályáin több száz játékos hadakozhat egymással feszes tempójú összecsapásokban, és a gamerek persze testre szabhatják majd a nanosuit ruhájuk képességeit.

Crysis Next Forrás: Gaming Leaks & Rumors / Twitter

Említést érdemelt még az álláshirdetésben, hogy az egyelőre „Crysis Next" munkanéven futó játék rendkívül látványos grafikát kaphat, ami nem nagy meglepetés egy Crysis esetében, a név kötelez. Ettől függetlenül persze a fejlesztők jobban teszik, ha nem követelnek atomerőművet alá, egy free to play játék esetében különösen fontos a lehető legszélesebb játékosbázis megszólítása, belépőkategóriás PC-ken is muszáj korrekt teljesítménnyel futnia.

A Crytek új projektje magától értetődő, az Activision csak az idei harmadik negyedévben 1,2 milliárd dollár mikrotranzakciós bevételre tett szert javarészt a Call of Duty: Mobile és a Call of Duty Warzone jóvoltából. A fejlesztőcég legnagyobb problémáját inkább a piac telítettsége jelentheti, több közt a Fortnite és a Warzone mellett nagyon nehéz lehet labdába rúgni, hacsak nem sikerül valamiféle komoly újdonsággal előállnia, vagy nem unják meg a riválisokat a Crysis Next kiadásáig a gamerek.

Egyelőre rejtély, hogy mikor lehet számítani a Crysis Next formális bejelentésére és megjelenésére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!