Hatlövetű játékkonzolt készített a Bud Light

bud light bl6 játékkonzol
Bud Light BL6 konzol
Vágólapra másolva!
Árverésen értékesíti, jótékony célra ajánlotta fel a befolyt összeget.
Vágólapra másolva!

Nem kimondottan szokatlanok már az Egyesült Államokban a megszokott brandek videójátékokhoz kapcsolódó sajtós mutatványai, azonban a Bud Light sörmárka most egészen kitett magáért: alternatív játékkonzolt készített. A BL6 külsejét a hatdobozos sörcsomagja inspirálta, ráadásul a beépített hűtőjével képes két doboz sört fogyasztásra alkalmas állapotba hozni.

Bud Light BL6 konzol Forrás: Bud Light

További nagy fícsörjei, hogy egyrészt a 720p felbontású beépített projektorának köszönhetően nem kell tévét csatlakoztatni hozzá (ettől függetlenül kínál HDMI kimenetet), másrészt pedig a szintén integrált akkucsomagja úgy két órányi hálózati áram nélkül használatot is lehetővé tesz. A gamepadjei testre szabott kinézetű 8BitDo N30 Pro+ modellek.

A Bud Light nem ment bele a BL6 technikai részleteibe, azonban a PCMag szerint egy Windows 10-es laptop belsőségei találhatóak a burkolata alatt, Intel Core i7-1065G7 processzorral és 16 GB memóriával rendelkezik. Dedikált videokártyát nem tartalmaz, és a háttértárának típusa és kapacitása is rejtély. Annyi biztos, hogy hat előtelepített játékkal érkezik, ezek a Broforce, a Flashlight Freeze Tag, az RBI 20 Baseball, a Six Puck, a Soul Calibur VI és a Tekken 7.

Hírünk írásakor még két nap volt vissza a Bud Light BL6 licitjéből, az éppen nyerésre álló személy bő 15 ezer dollárt, körülbelül 4,6 millió forintot ajánlott az egyedi konzolért. Az eladásából befolyt bevételt a Change Is On The Menu program támogatására ajánlotta fel a sörgyártó, ami a járvány miatt nehéz helyzetbe került éttermi dolgozóknak próbál segítséget nyújtani az álláskeresésben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!