Kényelmi reszeléseket kap a mobilos YouTube

okostelefon mobilozás idős smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Gesztussal is ki lehet tenni teljes képernyőre a videókat.
Vágólapra másolva!

Sorban jelenti be a mobilappjait érintő változtatásokat a YouTube, az Androidon is megújult ikonok és a koppintással való belepörgetés letiltását követően most további reszelésekre derült fény. A belátható jövőben fokozatosan megjelenő módosítások a lejátszófelületet érintik, és a remények szerint kényelmesebbé teszik majd a videózási élményt.

A kép csak illusztráció Forrás: Andrea Piacquadio / Pexels

A talán legfontosabb változtatás, hogy a jövőben gesztussal is ki lehet majd tenni teljes képernyőre a mozgóképeket, ehhez rá kell nyomni az ujjat a képükre, majd felfelé húzó mozdulatot kell tenni. A teljes képernyőről való kilépés szintén megoldható lesz gesztussal, ilyenkor lefelé kell majd húzni az ujjat a megjelenítőn.

A további változtatások:

  • az éppen lejátszott videóra koppintva rövid időre felbukkanó vezérlőfelületen (ahol a lejátszás szüneteltetése gomb is van) közvetlenül kapcsolgathatóak lesznek a feliratok;
  • a lejátszási listákban lévő videók megtekintésekor az automatikus lejátszás kapcsológombja a képernyő tetejére kerül;
  • könnyen áttekinthető lesz egy új felületen a fejezetekkel rendelkező videók fejezetlistája;
  • időnként tevékenységeket javasol a YouTube, például egy fekvő tájolású videó álló tájolású telefonnal való megtekintésekor szólhat, hogy érdemes az oldalára forgatni a készüléket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!