Újabb stúdiót vásárolt a GTA kiadója

rockstar games grand theft auto v gta 5 videojáték
Grand Theft Auto V
Vágólapra másolva!
A Crackdown 2 skót fejlesztőjével bővült két számjegyűre az arzenálja.
Vágólapra másolva!

Megvásárolta a tizedik saját fejlesztőstúdióját a Rockstar, ezúttal a skót Ruffian Games került a birtokába. A hírünk írásakor még be sem jelentett akvizícióról a brit Companies House cégkereső rántotta le a leplet: október elsején bekerült az adatbázisába, hogy a Grand Theft Auto és a Red Dead Redemption sorozatok mögött is álló Take-Two Interactive „szignifikáns" tulajdonrészt szerzett az eddig független játékfejlesztőben, majd október 5-én Rockstar Dundee-ra változott a cég neve.

Grand Theft Auto V Forrás: Rockstar Games

Egyelőre nem világos, hogy a Take-Two milyen megfontolásból vette meg a fejlesztőt, és könnyen elképzelhető, hogy akár még évekig rejtély övezheti a cégcsoporton belüli szerepét.

A veterán játékfejlesztők által 2008-ban alapított Ruffian állítólag már tavaly együttműködésre lépett a Rockstarral, több projekten is dolgozott számára, az akvizícióból ítélve a kiadó nyilvánvalóan meg volt elégedve a fejlesztőcéggel. Ekkortájt a Ruffian multiplayer akciójátékokat emlegetve keresett munkatársakat az álláshirdetéseiben.

A Ruffian nevét elsősorban a kiválóan sikerült Crackdown 2 kapcsán ismerhetik a játékosok, bár ez a cég dolgozott a tavaly óriásit bukott Crackdown 3 multiplayerén is, továbbá közreműködött a Halo: The Master Chief Collection Xbox One és PC kiadásainak elkészítésében. Ezeken kívül csak kisebb, javarészt kinectes címek fűződnek a nevéhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!