Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Távolról meghackelhető a férfi erényöv

qiui cellmate erényöv
Qiui Cellmate
Vágólapra másolva!
Hónapokra is rázárható a viselőjére a bizarr eszköz.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években több alkalommal is nagy visszhangot kaptak az okosnak titulált szexuális segédeszközök drámai sebezhetőségei, a hackerek egyes esetekben átvehették felettük az irányítást, máskor pedig kémkedhettek a használóik után. Most újabb lélegzetelállító felfedezéssel álltak elő a PenTestPartners és az IoD biztonsági kutató cégek: távolról meghackelhető a kínai Qiui startup Cellmate okos erényöve.

Qiui Cellmate Forrás: Qiui

A termék pont arra való, mint sejthető: megakadályozza a viselője számára a szexuális aktusok létesítését, vagy legalábbis a hímvesszőjüket biztosan nem vehetik ehhez igénybe a viselése közben. A kütyü érdekessége, hogy kizárólag egy mobilalkalmazáson keresztül lehet nyitni és csukni a zárszerkezetét, ráadásul erre a viselőik akár távolról is lehetőséget adhatnak a partnereik számára. A termék Bluetooth segítségével csatlakozik a tulajdonosának mobiljához.

Sajnos a Qiui nem volt képes megfelelő védelemmel ellátni a Cellmate online szolgáltatását, így a hackerek a közelmúltig képesek lehettek volna kilopni viselőik felhasználói neveihez, jelszavaihoz, e-mail-címeihez, telefonszámaihoz, barátlistáihoz, vagy akár a GPS-koordinátáihoz hasonló információkat.

Ami ennél is kellemetlenebb, hogy a támadók a mai napig képesek távolról parancsokat küldözgetni az interneten keresztül az okos erényövnek, így kedvükre zárhatják és nyithatják azt.

Sőt, a kütyü lehetőséget ad a feloldhatatlan zárolásra, ilyenkor az előre meghatározott időn keresztül – akár hónapokon át (!) – nem lehetséges levenni az erényövet. A mobilappja nem fogja ezt megengedni, másodlagos nyitási lehetőség pedig nincs.

A hackerek megtehetik, hogy valakire hónapokra rázárják az erényövét.

Ha ez megtörténik, akkor csak az erényöv fizikai szétbontásával lehet kiszabadítani belőle a viselője túszul ejtett hímvesszőjét. Nem világos, hogy a csináld magad barkácsolásban kevésbé jeleskedőknek ehhez orvost vagy tűzoltót érdemes-e hívniuk, de a brit lánglovagok például kenyérpirítóba szorult péniszt már szabadítottak ki a múltban. Ki tudja, talán le tudják flexelni a polikarbonát erényövet is a viselőjéről.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről