Megjött az iOS-es Xbox appba a távoli elérés

microsoft xbox gamepad játék
Az Android és iOS rendszerű Xbox appokban is elérhető már a Távoli játék
Vágólapra másolva!
Bárhonnan szórakozhatnak a játékosok a konzoljukon futó játékokkal.
Vágólapra másolva!

Az androidos kütyüket követően az Apple mobileszközeire is megérkezett a jelentősen áttervezett Xbox mobilalkalmazás, és hozott egy sokak által régóta várt újítást: elérhető benne a távoli játék funkció. Ennek segítségével a mobilozók bárhonnan távolról felébreszthetik az otthon lévő konzoljukat, majd játszhatnak a rajta futó játékokkal.

Az Android és iOS rendszerű Xbox appokban is elérhető már a Távoli játék Forrás: Microsoft

A funkció használatához a játékosoknak egy gamepadet kell társítaniuk az iPhone-jukhoz vagy iPadjükhöz, az otthon lévő konzoljuk pedig wifin vagy mobilneten keresztül streameli a képét és a hangját a mobileszközükre.

A távoli játék funkció nem összetévesztendő az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként elérhető xCloud játékstreamelővel, annak a használata esetén adatközpontokban futnak a játékok.

A témánál tartva az xCloud jelenleg nem is használható iPhone-okon és iPadeken az Apple akadékoskodása miatt, ám a pletykák szerint a Microsoft böngészőn keresztül elérhetővé fogja tenni rájuk a közeljövőben. Momentán csak androidos eszközökre képes játékokat streamelni az xCloud.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!