Azonosította a kamerabotrány okát a Xiaomi

xiaomi mi home security camera basic 1080p
Xiaomi Mi Home Security Camera Basic 1080p
Vágólapra másolva!
Hamarosan véglegesen megoldja a kukkolási gondot.
Vágólapra másolva!

A héten nagy botrányt kavart, hogy egy Xiaomi Mi Home Security Camera Basic 1080p otthoni biztonsági kamerával rendelkező személy idegenek biztonsági kameráiról származó állóképeket látott a Google Home okoskijelzőjén, mikor meg szerette volna nézni a saját kamerájának a képét. A Google rendkívül gyorsan reagált a problémára, és a bug megoldásáig kitiltotta a Xiaomi kameráit az Asszisztensből, ezzel megakadályozva, hogy a felhasználók mások kameráinak a képét lássák.

Xiaomi Mi Home Security Camera Basic 1080p Forrás: Xiaomi

A Xiaomi mostanra tisztázta a helyzetet, az üzemzavar egy 2016. december 26-án történt gyorsítótárazási hibára vezethető vissza. Mint kiderült, a kamerák rendelkeznek egy mechanizmussal, amely javítani próbálja a képük Google Home eszközökre való streamelési minőségét, amennyiben a felhasználónak szinte használhatatlanul lassú az internetkapcsolata, ebben volt a hiba

A vállalat azonosította a bugot, és az okának végleges megszüntetéséig leállította a hibásan működő gyorsítótárazási szolgáltatást.

További érdekesség, hogy a Xiaomi tájékoztatása alapján világszerte 1044 ügyfél használta a bugos Google-integrációját, de a hiba közülük ténylegesen csak nagyon keveseket érintett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!