Eltűnhetnek a gombok a mobilokról

ultrasense touchpoint
UltraSense TouchPoint érzékelő
Vágólapra másolva!
Ultrahangos érzékelők kerülhetnek a jövő eszközeibe.
Vágólapra másolva!

Kifejezetten kevés gomb maradt mára a mobilokon, azonban ha az UltraSense nevű cégen múlik, akkor a jövőben egy sem lesz rajtuk. A vállalat zárt ajtók mögött demózta a Consumer Electronics Show-n a TouchPoint termékcsaládját, amelyek gombok leváltására kitalált, ultrahangot használó érzékelők.

UltraSense TouchPoint érzékelő Forrás: UltraSense

A megoldás nagy előnye, hogy a szenzor működéséhez nem kell kivágni a készülékek burkolatát, többek közt fém, fa, üveg, vagy éppen szövet alá is beágyazható az ultrahangos érzékelő. Ennek köszönhetően javulhat a készülékek fizikai ellenállóképessége, kevesebb lesz rajtuk a por és a víz bejutását lehetővé tevő vágat, ráadásul az 5G modemek antennáinak a kialakítása is egyszerűbbé válhat.

Emellett a szenzor új lehetőségeket is teremt, például a gyártók gombokat vagy érintőfelületeket építhetnek a mobiljaik hátlapjaiba, ha ezt valamiért jó ötletnek találnák.

Természetesen az UltraSense terméke nem csak mobilokban, hanem bármilyen eszközben bevethető lehet, a háztartási gépektől az autókig kismillió dologban lecserélhetőek vele a klasszikus nyomógombok.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!