Csökkent a GeForce RTX 2060 kezdőára

nvidia geforce rtx 2060 videokártya
NVIDIA GeForce RTX 2060
Vágólapra másolva!
Felkészült a Radeon RX 5600 XT piacra dobására az NVIDIA.
Vágólapra másolva!

Jövő hét kedden megkezdődik a CES-en bejelentett AMD Radeon RX 5600 XT videokártya bolti forgalmazása. Az AMD állítása szerint a 279 dolláros termék teljesítményre egyértelműen túltesz az azonos ajánlott fogyasztói árú GeForce GTX 1660 Ti modellen, és a GeForce RTX 2060 nyakában liheg.

NVIDIA GeForce RTX 2060 Forrás: NVIDIA

A jelek szerint az NVIDIA hajlandó elhinni az információt, és ellenlépésként mínusz ötven dollárral 299 dollárra csökkentette a GeForce RTX 2060 ajánlott fogyasztói árát. Az árvágás ellenére a termék továbbra is 20 dollárral drágább az új Radeonnál, ám ezért cserébe egy picit jobb teljesítményt, és persze hardveres sugárkövetést (ray tracinget) kapnak a vevők.

A mostani árcsökkentéssel ettől függetlenül az NVIDIA problémát okozott saját magának, teljesen kiütötte a nyeregből a 279 dolláros GeForce GTX 1660 Ti modelljét.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a cég nem kívánja árcsökkentéssel újrapozicionálni GTX 1660 modelleket, ami nem tűnik jó ötletnek, ám friss pletykák szerint előrehozta az akár 50%-os teljesítménynövekedéssel kecsegtető, Ampere architektúrás videokártyáinak bemutatását március végére.

Könnyen elképzelhető, hogy az új generációs videokártyákkal kívánja ár-érték arány tekintetében rendbe tenni az új Radeonok megjelenése miatt mára teljesen összekuszálódott termékkínálatát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!