Meglepetést rejtett az Android 10-es frissítéseibe az LG

lg android 10 desktop mode
Asztali gépes módot hozott az Android 10 az LG mobilokra
Vágólapra másolva!
Számítógép módjára is használhatóak a megfelelő mobiljai.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben az LG nagy csendben megkezdte az Android 10 elérhetővé tételét a felső kategóriás mobiljaira, ami kiváló hír, de a cég nem túlságosan rózsás eladásai miatt nem váltott ki nagy szenzációt. Éppen ezért is érthetetlen, hogy a vállalat miért nem beszélt egyáltalán az új szoftver legérdekesebb újításáról, amelynek köszönhetően egyes Samsung és Huawei mobilokhoz hasonlóan a készülékei is használhatóak számítógép módjára.

Asztali gépes módot hozott az Android 10 az LG mobilokra Forrás: SomeGadgetGuy / Twitch

Ehhez egy USB-C ↔ HDMI adapterre van szükség a monitor csatlakoztatásához, plusz egeret és billentyűzetet kell párosítani a telefonhoz. Ezután gond nélkül használható az Android számítógépes jellegű használatra tervezett felülete, bár az LG beletett néhány fontos fejlesztést, az ablakok átméretezhetőségét, és a futó programok közti gyors váltogatási lehetőséget.

Az Android 10-re épülő rendszerszoftver egyelőre a V50 ThinQ 5G, a G8 ThinQ és a G7 One modellekre vált elérhetővé, bár egyes felhasználóknál elképzelhető, hogy még nem jelezte ki a mobiljuk az elérhetőségét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!