Fényképes igazolványt kérhet a YouTube

laptop notebook számítógép videocsevegés videokonferencia youtube zenehallgatás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Mindenképp be kell majd jelentkezni a korhatáros videók megtekintéséhez.
Vágólapra másolva!

Újabb kellemetlenségeket okozni képes újításokat vezet be a YouTube, ezúttal a korhatáros videók kapcsán. Elsőként is egyes tartalomkészítőknek jó eséllyel bosszúságot okozva a jövőben jóval nagyobb szerepet kapnak a videók korhatárosságának megítélésében az automatizált algoritmusok, a korábbi tapasztalatok alapján pedig félő, hogy ezek jó eséllyel rengeteg mozgóképet fognak tévesen felnőtteknek szántnak ítélni. Ilyen hibák esetén a videósok képesek lesznek vitatni a besorolást, ám beletelhet némi időbe, mire a moderátorok foglalkozni tudnak az ügyükkel.

A kép csak illusztráció Forrás: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

A kettes számú változtatás, hogy mostantól kezdve a felnőtteknek szánt videók lejátszásához minden esetben be kell majd lépni a YouTube-fiókba. Aki eddig a YouTube webhelyén próbált ilyeneket lejátszani, annak eddig is be kellett jelentkeznie, azonban mikor más webhelyekbe (például hírportálok cikkeibe vagy blogokba) lettek beágyazva a korhatáros mozgóképek, akkor enélkül is megtekinthetőek voltak.

Végül a YouTube szerint a netezők egy nagyon kicsi része további kényelmetlenséggel is szembesülni fog: amennyiben az algoritmusok kételkednek a felhasználói fiókjukban beállított életkorukban, akkor kénytelenek lesznek egy alkalommal fényképes igazolvány bemutatásával vagy bankkártya-adatok megadásával igazolni, hogy betöltötték már a 18-at.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!