Könnyen használható videocsevegőt kap a Windows 10

windows 10 skype
Bekerülhet a jövő tavaszi Windows 10-be a Skype Meet Now videocsevegő
Vágólapra másolva!
Böngészőből is megy, nem szükséges hozzá külön regisztráció.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan is bemutatkozott a jövő tavasszal érkező Windows 10 legújabb nyilvános előzetesében a gyári videocsevegő. Az újdonság már az operációs rendszer egy korábbi tesztelői változatában is megtalálható volt, csak akkor még (sikertelenül) rejtegetni próbálta a Microsoft, így a mostani leleplezése nem okozott nagy meglepetést.

Bekerül a jövő tavaszi Windows 10-be a Skype Meet Now videocsevegő Forrás: Bleeping Computer

A Microsoft nem gondolta túl a videocsevegési funkciót: egyszerűen betesz majd a Tálca értesítési területére egy videocsevegős ikont, erre kattintva és az utasításokat követve bárki pillanatok alatt új csevegőszobát hozhat létre, csatlakozhat egy más által indított konferenciához.

A Windows 10 gyári videocsevegője nem egy új fejlesztésű dolog lesz: a Microsoft valójában csak a Skype már hónapok óta elérhető, bármely modern böngészőből regisztráció nélkül használható Meet Now verzióját kívánja a számítógépezők látókörébe tolni.

A Meet Now szolgáltatásban akár ötvenfős videokonferenciák is tarthatóak, ráadásul az egyes hívások akár 24 órán keresztül is tarthatnak.

Emiatt az átlagos felhasználók számára kényelmesebb és praktikusabb lehet a használata, mint például a Zoomé, abban az ingyenes fiókkal rendelkezők maximum 40 perces hívásokat bonyolíthatnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!