Két újabb szolgáltatás a Mozilla halálsorán

firefox send
Firefox Send
Vágólapra másolva!
A Send fájlküldő és a Notes jegyzetelő is kaszát kapott.
Vágólapra másolva!

Újabb rossz hírekkel szolgált az idén már két tömeges leépítést is bejelentett Mozilla, leállítja a Send internetes fájlküldő szolgáltatását, továbbá a böngészőkiegészítőn és mobilappon keresztül elérhető Notes jegyzetelőt.

Firefox Send Forrás: Origo

A tavaly márciusban indított Send fájlküldő valójában már július eleje óta elérhetetlen, miután a Mozilla szerint egyre gyakrabban kártevőket terjesztettek a segítségével. Az eredeti tájékoztatása szerint csak átmenetileg kívánta kikapcsolni, hogy kezdjen valamit a malware-problémával, azonban nem részletezett okból inkább a végleges nyugdíjazása mellett döntött.

A Firefox-fiókon keresztül több eszköz között szinkronizálható Notes by Firefox jegyzetelő leállítása már érthetőbbnek tűnik, jó eséllyel elhanyagolható méretű a felhasználói bázisa. A működésének két éve alatt reklámozni sem próbálta a Mozilla, a firefoxos bővítményét már egy éve nem frissítette. A felhasználók 2020. november 1-ig exportálhatják ki belőle a jegyzeteiket.

Ettől függetlenül a Mozilla nem maradt mellékes projektek nélkül, a közelmúltban VPN-szolgáltatást és levéltovábbítót indított.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!