Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új bevételforrást adna a tartalomkészítőknek a Google

Fundo közönségtalálkozó
Fundo közönségtalálkozó
Vágólapra másolva!
Virtuális közönségtalálkozók és workshopok rendezésére való a Fundo.
Vágólapra másolva!

Törékeny a főállású youtuberek jókora részének az anyagi helyzete, hiszen elsősorban a csatornájuk általános reklámbevételeiből élnek, ám ezek összege erősen fluktuál. Részben ezért is vezette be a csatornák közvetlen anyagi támogatásának a lehetőségét a YouTube, és gyakori az alkotók körében a Patreon használata.

Fundo közönségtalálkozó Forrás: Google

A Google kísérleti projektekkel foglalkozó Area 120 részlege most elindított számukra egy közönséggel való közvetlen kapcsolattartásra és bevételszerzésre használható platformot. A Fundóval fizetős eseményeket hozhatnak létre az alkotók, belépőjegyért cserébe két résztvevős chatelést és fotómegosztást, továbbá sok résztvevős közönségtalálkozókat és workshopokat tarthatnak.

A közönségtalálkozó és a workshop között az a különbség, hogy az előbbiben egyenként szót válthatnak a rajongók a tartalomkészítővel, míg az utóbbi inkább digitális tanterem jellegű, de persze lehetőséget ad a kétoldalú beszélgetésre.

Fundo közönségtalálkozó Forrás: Google

A Fundo első körben csak az egyesült államokbeli és kanadai tartalomkészítők számára vált elérhetővé, de természetesen tervbe van véve a nemzetközibbé tétele. Egyelőre nem tudni, hogy ha beválik, akkor megmarad-e önálló szolgáltatásnak, vagy beintegrálják a Google valamelyik másik szolgáltatásába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről