Megkezdi a két gigabites net tesztelését a Google

router modem internet ethernet wifi wi-fi gigabit
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Havi száz dollárért fizethetnek rá elő a szerencsések.
Vágólapra másolva!

Folytatja a saját infrastruktúrát használó, csak az Egyesült Államok bizonyos városaiban elérhető Fiber netszolgáltatásának fejlesztését a Google. Jelen pillanatban az ügyfelek kétféle tempó közül választhatnak: havi 50 dollárért 100/100 megabites, továbbá havi 70 dollárért lefelé és felfelé is egy gigabites sebességet nyújtó csomagok állnak a rendelkezésükre.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

A vállalat hamarosan részben megduplázza majd a csúcs ajánlatát: havi 100 dollárért cserébe 2 gigabites letöltési és 1 gigabites feltöltési sebességű netet bocsát majd a megfelelő helyeken élő előfizetők rendelkezésére. Az előfizetés mellé Wi-Fi 6 (802.11ax) szabványt támogató router, továbbá mesh típusú jelerősítő is jár majd.

Az extra gyors internet tesztprogramja a jövő hónapban kezdődik majd Nashville (Tennessee) és Huntsville (Alabama) városokban. A Google Fiber által részlegesen lefedett, további 17 város többségében a jövő év elején kezdődhet meg a két gigabites net nyilvános próbálgatása.

A fenti internetárak magyar pénztárcával meglehetősen magasnak tűnhetnek (nettó 15/21/30 ezer forintokról van szó), de az Egyesült Államokban elképesztően olcsó a Google Fiber, a megszokott netszolgáltatók a közelébe sem képesek érni ár-érték arányban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!