Újabb helyekre menthetőek a facebookos emlékek

selfie szelfi szökőkút fotózás mobilozás
Vágólapra másolva!
Két felhőtárhelybe is átküldhetőek már a fotók és a videók.
Vágólapra másolva!

Lassan kezd látszata lenni a nagy techcégek vállalásának, miszerint a felhasználók kényelme és a piaci verseny fokozása érdekében lehetővé kívánják tenni a felhasználók számára az adataik másolatának más szolgáltatásokba való átküldését.

A kép csak illusztráció Forrás: Immortal shots / Pexels

A Facebook idén júniusban aktiválta az első ezzel kapcsolatos fejlesztését, a felhasználók már egy ideje könnyedén átmenthetik a közösségi hálózaton megosztott képeiket és videóikat a Google Fotókba. Most nagy csendben két másik szolgáltatás is betársult mellé, a facebookozók az említett típusú állományaikat már a Koofr és a Dropbox felhőtárhelyekre is át tudják küldeni.

A Google Fotók után a Koofr és a Dropbox felhőtárhelyekre is átküldhetővé váltak a facebookos fotók és videók Forrás: Origo

Az új adattovábbítási integrációk jól jöhetnek azoknak, akik a lehető legkényelmesebben szeretnének biztonsági másolatot készíteni a fotóikról és a videóikról, vagy épp a Facebook-fiókjuk teljes törlésére készülnek.

Az adatküldési funkció a Facebook böngészős felületén a [Beállítások és adatvédelem] → [A Facebook-adataid] → [A fényképeid vagy videóid másolatának továbbítása] részben érhető el.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!