Elrejti a valódi e-mail-címet a Mozilla

mozilla firefox relay
Egyszerre legfeljebb öt eldobhatós e-mail-címük lehet a felhasználóknak a Firefox Relayben
Vágólapra másolva!
Globálisan elérhetővé vált a Firefox Relay levéltovábbító.
Vágólapra másolva!

Újabb a magánszféra védelmére kitalált szolgáltatást indított a nemrég óriási leépítéssel a hírekbe került Mozilla. A Firefox Relay egy levéltovábbító, csak generálni kell benne egy eldobhatós levelezőcímet, majd azt meg lehet adni például a webhelyeken való regisztrációkor. Amennyiben e-mail érkezik az eldobhatós címre, akkor a Mozilla szimplán továbbítja azt a felhasználó megszokott levelezőfiókjába.

Egyszerre legfeljebb öt eldobhatós e-mail-címük lehet a felhasználóknak a Firefox Relayben Forrás: Origo

A felhasználók egyszerre legfeljebb öt eldobhatós e-mail-címmel rendelkezhetnek, a rájuk érkező levelek továbbítása bármikor kikapcsolható, és persze igény esetén végleg is törölhetőek a címek. Jelenleg nincs lehetőség az ötnél több eldobhatós cím fenntartására, a jövőben ezt talán fizetős extraként elérhetővé teszi majd a Mozilla.

A bármely böngészőből használható szolgáltatásnak van egy bővítménye a Firefoxhoz, ezzel kényelmesen beírathatóak a véletlenszerűen generált címek a weblapok űrlapjaiba.

Az eldobhatós e-mail-címnek köszönhetően a netezők általánosságban véve védhetik a személyazonosságukat, ha pedig spam kezdene áramlani az eldobhatós levélcímeikre, akkor

letilthatják a rájuk érkező levelek továbbítását, vagy akár végleg törölhetik azokat.

Végül az eldobhatós cím a levelezőfiókokba betörni kívánók ellen is extra védelmet nyújt, hiszen a használata esetén a bűnözők pusztán a címből még azt sem tudják megállapítani, hogy egyáltalán melyik levelezőszolgáltatónál vannak a felhasználók.

A Firefox Relay nagy limitációja a hasonló szolgáltatásokhoz képest, hogy kizárólag e-mailek fogadására használható, levelek küldésére nem ad lehetőséget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!