Extra komplikált az Apple prototípusa

apple airpower
Meglepően komplikált az elkaszált Apple AirPower prototípusa
Vágólapra másolva!
Szétszedték az elkaszált AirPower vezeték nélküli töltőt.
Vágólapra másolva!

Aránylag ritkán jelent be még fejlesztés alatt álló hardveres termékeket az Apple, azonban balszerencséjére a 2017-es iPhone X mellett a vállalat bevállalta az AirPower vezeték nélküli töltőpad leleplezését. Eredetileg arról volt, hogy a több eszköz szimultán töltésére is képes, nagy méretű felülettel rendelkező pad valamikor a belátható jövőben kerül majd piacra, ám ez nem történt meg, 2019 márciusáig kellett várni az elkaszálásának hivatalos megerősítésére.

Meglepően komplikált az elkaszált Apple AirPower prototípusa Forrás: bilibili.com

Az Apple-lel kapcsolatos híreket követők számára ez persze nem okozott meglepetést, hiszen addigra már rengeteg pletyka érkezett arról, hogy általánosságban véve nem működik túl jól, túl drága volna, ráadásul túlmelegedési problémákkal is küzd. Az AirPower kukázásához annyi kommentárt fűzött az Apple, hogy a termék nem felelt meg az elvárásainak.

Forrás: bilibili.com

Egy kínai techbloggernek a napokban sikerült valahogy rátennie a kezét az AirPower egy prototípusára, és az elvárhatónak megfelelően jól szét is kapta azt. Egy töltőhöz képest meglepően komplikáltnak tűnik, a rengeteg áramköri lapra és alkatrészre az elektromágneses tér gerjesztésére használt tizennégy tekercs miatt volt szükség.

A projekt sikertelensége ellenére az Apple állítólag továbbra is dolgozik legalább egy vezeték nélküli töltőn, bár az kisebb lehet az eredeti AirPowernél.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!