Így képzeli el a 6G-t a Samsung

Vágólapra másolva!
A dél-koreai gyártó arra számít, hogy 2030-ra a hologramok tömegek számára lesznek elérhetőek.
Vágólapra másolva!

A telekommunikációs cégek nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy az 5G-s a mindennapi élet részévé tegyék, vannak azonban olyan vállalatok, amelyek már a jövőbeli, 6G-s hálózatok fejlesztését is elkezdték. Ezek egyike a Samsung, amely nemrég betekintést engedett abba, hogy mit várhatunk a mindenkinek szánt hiperkapcsolt élménytől, a 6G-től.

Forrás: lifewire

A Samsung szerint a 6G leghamarabb 2028-ban jelenhet meg a piacon, komolyabban pedig csak 2030-ban terjedhet el. A cég azt mondja, a 6G-t emberek és gépek egyaránt használják majd, és valószerű kiterjesztett valóságot és mobil hologramokat, digitális másokat kapunk majd (bár egyre inkább az látszik, hogy ezekre nincs akkora igénye a társadalomnak, mint az elmúlt években hitték...).

A kutatás-fejlesztési munkák már elindultak, jelenleg a teljesítmény, az architektúra és a megbízhatóság kérdéseivel küzdenek. A cél az 1000 Gbps-os maximum adatráta elérése, vagyis a 6G ötvenszer lesz gyorsabb az 5G-nél. A válaszidő pedig a tizedére, kevesebb mint 100 mikroszekundumra csökkenhet. A 6G emellett már a THz-es tartományban dolgozik majd, fejlett antenna- és duplex technológiákkal, jobb hálózati topológiával, mesterséges intelligenciával.