Javul az androidos Chrome jelszókezelője

google chrome
Az ujjlenyomatos hitelesítés miatt nem kell majd CVC-t írogatni a fizetőoldalakon, és egyszerűbb lesz a jelszavak kitöltése is
Vágólapra másolva!
Plusz ujjlenyomattal is feloldhatóak lesznek a bankkártyák.
Vágólapra másolva!

A Chrome fejlesztői két az elmúlt hetekben már napvilágra került fejlesztés általános elérhetővé tételét is bejelentették pénteken, ezek a következő hetekben automatikusan aktiválódnak majd minden felhasználónál.

Az ujjlenyomatos hitelesítés miatt nem kell majd CVC-t írogatni a fizetőoldalakon, és egyszerűbb lesz a jelszavak kitöltése is Forrás: Google

A potenciálisan többek számára hasznos fejlesztés, hogy a böngészőbe mentett bankkártyák adatai ujjlenyomat-olvasással is feloldhatóak lesznek. Emiatt a Chrome már a CVC-kódot is menteni fogja, így a webshopokban és a szolgáltatók oldalain való fizetéskor nem kell majd mindig beírogatni azt.

A másik fejlesztés a jelszavakkal kapcsolatos: ha egy webhelyhez több név-jelszó páros is mentve van, akkor egy új felületen sokkal könnyebb lesz kiválasztani, hogy a rendelkezésre állók közül melyikkel szeretnének belépni a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!