Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Készül a visszatérésre a botrányhős gamer

disrespect guy beahm
Dr. Disrespect
Vágólapra másolva!
Nem tudni, hogy miért bannolta Dr Disrespectet a Twitch.
Vágólapra másolva!

Az online játékközvetítéseket figyelők legnagyobb meglepetésére az Amazon tulajdonában lévő Twitch június végén az egyik pillanatról a másikra örökre kitiltotta az egyik legnépszerűbb streamerét, és az elmúlt két hétben egy kukkot sem volt hajlandó mesélni ennek az okáról. Ami igazán bizarrá teszi a Dr Disrespect néven ismert Guy Beahm ügyét, hogy a szolgáltatás márciusban exkluzív partneri szerződést kötött vele.

Dr. Disrespect Forrás: Dr. Disrespect / Twitch

Guy Beahm a PC Gamernek a héten adott interjújában azt állította, hogy a Twitch a mai napig nem nyújtott számára tájékoztatást a végleges bannolásának az okáról, jelenleg jogi lépéseket fontolgat a vállalattal szemben. A kitiltásának hátteréről időközben számos spekuláció röppent fel, amelyeket Beahm „őrült spekulációknak" titulált.

További csavar a történetben, hogy az e-sportos világban szaktanácsadóként dolgozó, jó kapcsolatokkal rendelkező Rod Breslau állítása szerint a saját nyomozása során kiderítette Beahm bannolásához vezetett körülményeket. Hasan Piker politikai kommentátor streamjében vendégeskedve azt mondta, hogy nagyon durva vádak érték a korábban jó néhány botrányba belekeveredett férfit, de nem fog beszélni róluk, mert nem szeretne rágalmazási pert kapni a nyakába.

Ez arra utal, hogy bajos volna bíróságon bizonyítani a vádakat, ami megmagyarázná a Twitch teljes hírzárlatát is az ügyben.

Egyelőre annyi biztos, hogy Beahm két hétnyi pihenő után már készül a nagy visszatérésre, hamarosan újra kívánja kezdeni a játékok élő közvetítését. Nem világos, hogy melyik platformon, de túl sok választási lehetősége nincs, a Mixer bezárását követően csak a YouTube Gaming és a Facebook Gaming jöhetnek szóba.

Állítása szerint fontolgatja, hogy talán a jelenleg webshopként működő webhelyén keresztül is megoldható lehet valahogy a közvetítés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről