Rövid gamer klaviatúra jön az Asustól

asus rog falchion billentyűzet klaviatúra
Asus ROG Falchion
Vágólapra másolva!
Érintős LED-csík is van a vezeték nélküli modell szélén.
Vágólapra másolva!

Nem minden számítógépes játékos szeret klasszikus kialakítású billentyűzettel játszani, van akinek ez az asztalon való helyhiány miatt nem praktikus, mások számára pedig ergonómiai problémát okoz. A napokban az ASUS bemutatott egy igen kompakt megoldást számukra, a ROG Falchion modellen nincs dedikált funkciógombos rész és numerikus billentyűzet, a középső nyílgombos és funkciógombos részeket pedig a tervezők bepréselték az alfanumerikus rész jobb szélére.

Asus ROG Falchion Forrás: Asus

A megszokotthoz képest 35 százalékkal rövidebb billentyűzet nem taglalt típusú Cherry MX mechanikus kapcsolókat használ, karácsonyfaként világít, továbbá a bal szélére került egy érintésérzékeny LED-csík. Ennek a funkciója testre szabható, bár nem tökéletesen világos, hogy mit és hogyan lehet vele állítgatni.

Az Asus szerint a vezeték nélküli ROG Falchion számítógépbe bedugható vevőegysége 2,4 GHz-es wifit használ a kommunikációra, a gombok lenyomásakor pedig csak 1 ms a késleltetés. Az akkuja elvileg 400 óra üzemidőt biztosít.

Nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül piacra a termék, de nyilvánvalóan nem költséghatékony megoldásról van szó, szükség lehet a malacpersely feltörésére a megrendelésekor.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!