Nem keverednének a konzolosok a PC-s játékosokkal

apex legends battle royale videojáték
Apex Legends
Vágólapra másolva!
Elsősorban az utóbbi platformon lévő rengeteg csaló miatt.
Vágólapra másolva!

Idén ősszel jelentős frissítést kap az ingyen játszható Apex Legends csapatalapú battle royale, a konkurenciához felzárkózva lehetővé teszi majd a konzolos és számítógépes játékosok összeeresztését. Ennek elméletileg jó hírnek kellene lennie, azonban a Call of Duty: Warzone tapasztalataiból kiindulva rengeteg konzolos játékost aggodalommal töltött el a fejlemény.

Apex Legends Forrás: Respawn Entertainment / EA

A problémájukat a fair játékkal kapcsolatos aggályok mellett a csalók jelentik: PC-n rengeteg a cheater, ráadásul a free to play játékokból nem egyszerű kiirtani őket. Ezt a gondot az említett Call of Duty fejlesztői nemrég úgy oldották meg, hogy SMS-kódos kétlépcsős hitelesítéshez kötötték a felhasználói fiókok regisztrációját. Ha valakit kitiltanak, akkor nem regisztrálhat új fiókot a korábban használt telefonszámával, ami drámaian limitálja, hogy hányszor tudnak visszaregisztrálni a csalók.

Az Apex Legends konzolos játékosait most a Respawn egyik fejlesztője próbáltatni nyugtatni: a konzolosok csak akkor kerülhetnek majd össze a PC-sekkel, ha a saját csapatukban is van legalább egy számítógépes játékos.

A teljesen konzolos csapatok csak teljesen konzolos csapatokkal fognak harcolni.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!