Teljesen vezeték nélküli az Arlo biztonsági kamerája

arlo essential spotlight camera biztonsági kamera
Arlo Essential Spotlight Camera
Vágólapra másolva!
Beszélgetni is lehet a kütyün keresztül a látogatókkal.
Vágólapra másolva!

Nagyon ráálltak a gyártók a bárki által könnyen telepíthető biztonsági kamerák tervezésére, most a NetGear tulajdonában lévő Arlo rukkolt elő egy teljesen vezetékmentes modellel. Az Essential Spotlight Camera tervezésekor a kompetitív ár volt az egyik legfontosabb szempont: a felszereléshez szükséges tartozékaival együtt 129 dollárba (nettó 40 ezer forintba) kerül, kültéren is használható, és nincs feltétlenül szüksége vezérlőhubra, közvetlenül is felcsatlakoztatható az otthoni wifire.

Arlo Essential Spotlight Camera Forrás: Arlo

A biztonsági kamera a mozgásérzékelőjének köszönhetően rendkívül energiatakarékos, azonban az Arlo nem volt hajlandó elárulni, hogy milyen gyakran kell tölteni a mellékelt USB kábel segítségével. Ennek részben az lehet az oka, hogy kültéri használat esetén az akkujának teljesítménye óriási mértékben ingadozhat a hőmérséklettől függően, plusz a wifire való közvetlen csatlakoztatásakor jóval több áramot fogyaszt, mint amikor egy kompatibilis hubbal kommunikál.

Arlo Essential Spotlight Camera Forrás: Arlo

Az USB töltőkapu az eszköz alján található, és mint az Arlo rámutatott, akár egy készre szerelten megvehető, telefonok és hasonló kütyük töltésére kitalált napelemmel is megoldható lehet a folyamatos töltése. A további csináld magad projektektől nem félő háztulajok persze akár mobiltöltőről is elláthatják fixen árammal.

Arlo Essential Spotlight Camera Forrás: Arlo

Funkciókészletét tekintve a kamera teljesen rendben lévőnek tűnik: Full HD videót streamel a mobilokra, 130 fok a látószöge, van benne nagy fényerejű LED a megfigyelt tér éjszakai kivilágítására, távolról aktiválható a szirénázása, továbbá beszélgetni is lehet rajta keresztül a kamera előtt állókkal. Nagyon hasznos még, hogy a szabályozható, akár 7 méter távolságra „ellátó" mozgásérzékelőjének aktiválódásakor valós idejű értesítést küldhet a mobilokra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!