Felújíthatják a Mass Effect-trilógiát

mass effect 3 videojáték
Mass Effect 3
Vágólapra másolva!
Egy éven belül kijöhetnek a remastered változatok.
Vágólapra másolva!

Rendkívül izgalmas hírrel szolgált a VentureBeat riportere. Jeff Grubb az Electronic Arts befektetőknek adott tájékoztatását szemlézve kiemelte, hogy a cég jövő március végéig 14 új játékot kíván piacra dobni, ezek javát a saját stúdiói készítik, néhány cím esetében pedig kiadóként működik közre. Az elkövetkező évben a kiadó az online szolgáltatások terén kíván erősíteni, és nagy reményt fűz a havidíjas EA Access játékbérlőjének Steamen való elérhetővé tételéhez.

Mass Effect 3 (2012) Forrás: Bioware

Mindezek ellenére a riport nagy érdeklődést keltett része, hogy Grubb szerint az EA bejelentetlen termékeket is tartalmazó játéklistáján lévő „HD Remaster" elem alatt

a Mass Effect-trilógia felújított változatát kell érteni.

A riporter biztosnak tűnik az információ hitelességében, még azt is megemlítette, hogy Nintendo Switchre csak valamikor később, jövő március után érkezhetnek meg a játékok.

Mass Effect (2007) Forrás: BioWare

A Mass Effect-trilógia tagjai annak idején PC mellett PlayStation 3 és Xbox 360 platformokra jelentek meg, és kötelező darabok a sci-fi akció-szerepjátékok kedvelőinek. Éppen ezért is bőven van ráció a grafikailag felújított, a jelenlegi és a következő generációs konzolokra elérhető változataik elkészítésében, a rajongók kiszolgálása mellett új közönséget is találhat magának a széria.

Ez különösen fontos volna annak fényében, hogy állítólag már folyik a munka a sorozat következő részén.

A jelenlegi generációs konzolokra csak a Mass Effect: Andromeda érhető el, ami ugyan jó játék, de nehéz szülés eredménye, és ez meg is látszik rajta. Ettől függetlenül az okozta az üzleti bukását, hogy a kiadásakor a rajongók egy tábora és a média is rendkívül felfújta a technikai reszeletlenségét, ami rengeteg gamer kedvét elvette a megvásárlásától.

Olyan rossz volt a helyzet, hogy még a tervezett DLC-it is törölte az EA.

A játékkiadó június 11-én tartja meg az idén teljesen digitális EA Play 2020 konferenciáját, ezen hull majd le a lepel a belátható jövőben megjelenő játékairól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!