A Kickstarter is hatalmas leépítésekbe kezdhet

Vágólapra másolva!
A gazdasági változások a Kickstarter sem kímélik: a munkaerő 45 százalékát is elküldhetik.
Vágólapra másolva!

A koronavírusjárvány által folyamatosan változó gazdasági környezet sok cégre van negatív hatással, ezek egyike a Kickstarter is. A közösségi finanszírozásra alapozó vállalat most kénytelen leépítésekbe kezdeni, méghozzá igen nagyokba. A cég megerősítette azon pletykákat, hogy a munkaerejének jelentős részét elküldi. A dolgozók akár 45 százalékától is megválhatnak.

Forrás: Entertainment Box

A dolgozók búcsúján azért sokan könnyít, hogy négy havi végkielégítés jár a távozó munkavállalóknak, illetve négy vagy hat havi extra egészségbiztosítás. A jövőben akár a rivális cégeknek is dolgozhatnak, akkor is, he elfogadják a pénzt. Később pedig joguk lesz visszatérni a Kickstarterhez, ha a jövőben a régi állásukhoz hasonló pozíciót hirdet meg a cég.

A szakértők szerint a többi tech céghez hasonlóan a Kickstarter is a túlélésre koncentrál, azt pedig senki nem tudja egyelőre, hogy mikor lesznek újra olyan népszerűek a közösségi finanszírozási projektek, mint régen (persze az is lehet, hogy kifutott az őrület, és már soha – ráadásul mostanában sok egykor ígéretes ötlet és termék is beborult).