Káoszt okozott az ingyen GTA V

rockstar games grand theft auto v gta 5 videojáték
Grand Theft Auto V
Vágólapra másolva!
Az Epic és Rockstar szerverei sem bírták a terhelést.
Vágólapra másolva!

A múlt héten talán minden idők legnagyobb érdeklődést kiváltott játékosztogatásába kezdett az Epic Games Store számítógépes játékbolt, magyar idő szerint 2020. május 21. (csütörtök) délután 5 óráig bárki ingyen és örökre igényelheti a boltban az elmúlt hét évben 120 millió példányban fogyott Grand Theft Auto V-öt.

Grand Theft Auto V Forrás: Rockstar Games

Ugyan az Epic próbálta az elérhetővé válásáig titkolni a következő ingyenjátékának a címét, azonban egy véletlenül élesített twitteres hirdetésnek köszönhetően jó 12 órával a kezdete előtt kiszivárgott az akció, a játékhíreket követő gamerek előre értesültek a szenzációs ajánlatról. Emiatt az ingyenjáték elérhetővé válását követően azonnal óriási tömegek próbálták igényelni azt, mire órákra kifeküdtek az óriási terheléstől az Epic Games szerverei, még a Fortnite működésében is üzemzavart okozott a rohamuk.

Ezzel nem ér véget a móka, a rengeteg új játékos a GTA V sikeres igénylése és letöltése után vasárnap a Rockstar Games szervereit is két vállra fektette.

A cég által „extrémnek" titulált terhelés miatt olyan 5 órán keresztül erősen akadozott a Rockstar Games Launcher indítóprogram és a GTA V többjátékos komponense, az üzemzavart magyar idő szerint hétfő reggel 2 óra környékére sikerült elhárítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!