Kedvező árú Huawei mobilok jöttek

huawei y6p okostelefon
Huawei Y6p
Vágólapra másolva!
A drágábbik készülék hordozható akkuként is használható.
Vágólapra másolva!

Piacra dobta Magyarországon a legújabb kedvező árfekvésű, elsősorban fiataloknak szánt okostelefonjait a Huawei. A 42 ezer forintos Y5p és a 62 ezer forintos Y6p elég sokat sokat adnak az árukért cserébe, de sajnos már nem találhatóak meg rajtuk a Google alkalmazásai. A Huawei persze dolgozik azon, hogy az AppGallery programboltból minden fontos szoftver elérhető legyen rájuk, ha máshogy nem, akkor alternatív alkalmazás formájában.

Huawei Y6p Forrás: Huawei

A megfizethetőbb készülékek előnyei közé tartoznak a megszokottnál jóval hosszabb üzemidőt lehetővé tevő 3200 és 5000 milliamperes akkuk, ráadásul az Y6p modellben lehetőség van USB kábelen keresztül a fordított irányú töltésre, azaz

más eszközök tölthetőek a mobil gigászi kapacitású akkujáról.

Emellett a drágábbik készülék már rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval a gyorsabb feloldás érdekében, míg az Y5p csak klasszikus arcfelismerést kínál az előlapi kamera segítségével.

Huawei Y5p Forrás: Huawei

Fiataloknak szánt telefonok lévén persze a kamerák terén is próbálkoztak mérnökök, a Huawei Y5p modell 5 MP-es előlapi kamerát és 8 MP-es hátlapi kamerát kapott, az utóbbit egy 2 MP-es szenzor egészíti ki a háttérelmosási effekt létrehozásához.

A Huawei Y6p már 8 MP-es előlapi kamerát kínál, a hátlapjából pedig három szenzor kacsint ki: egy 13 MP-es fő kamera, egy 5 MP-es ultraszéles látószögű a csoportképekhez, továbbá a már említett 2 MP-es az elmosásos effekthez.

A telefonokba nyolcmagos processzorú MediaTek Helio P22 rendszerlapka került, az olcsóbbik 5,45 hüvelykes és 1440×720 pixeles, míg a drágábbik 6,3 hüvelykes és 1600×720 pixeles kijelzőt kínál. A memória és a háttértár terén is van eltérés, a Huawei Y5p 2+32GB, míg a Huawei Y6p 3+32GB konfigurációt kapott.

A háttértár mindkettő esetében bővíthető microSD-vel, és az audio Jack hangcsatlakozót sem száműzték róluk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!