Rekordbevételeket produkált az Apple alkalmazásboltja

Vágólapra másolva!
Az elmúlt években még nem ért el ilyen magas árbevételt az Apple App Store.
Vágólapra másolva!

A koronavírusjárvány sok tech cégnek is komoly nehézségeket okozott, vannak azonban olyan szolgáltatások, amelyek iránt alaposan megugrott a kereslet a kijárási korlátozások időszakában. Az Apple App Store alkalmazásboltja például éves szinten 31 százalékos növekedést produkált az áprilisi árbevételt illetően, amely így elérte az 1,7 milliárd dollárt.

Forrás: 9to5Mac

Ilyen erős havi teljesítményre egészen 2017. szeptembere óta nem volt példa az App Store történetében, ezért alapvetően rekordnak tekintik. A számokat a Sensor Tower előzetes adatai alapján becsülték meg, és a Morgran Stanley hozta nyilvánosságra. Az appok piaca a jelentés alapján a világjárvány idején is sok pénzt hoz a nagy fejlesztőknek, a közösségi távolságtartás idején pedig az emberek még többet nyomkodják az okostelefonokra telepített appokat (ami viszont egészségügyi és mentális szempontból nem túl jó, hiszen évek óta egyre csak súlyosbodik a helyzet és a függőség a társadalomban).

Az App Store letöltései mindenesetre éves szinten 40 százalékot nőttek áprilisban, ami szintén nagy mérföldkő az Apple-nek, és ez volt a negyedik hónap, amikor folyamatosan nőttek a letöltések. A második negyedévben 18 százalékos éves bevételnövekedést várnak az elemzők, bár a vásárlások nagyjából 90 százaléka a top 10 országnak köszönhető, a listát Amerika, Japán és Nagy-Britannia vezeti.