Megkönnyítené a hosszú videók böngészését a YouTube

youtube
Magukon a videókon látszódnak majd a feltöltők által megadott időbélyegek
Vágólapra másolva!
A készítők által megadott időcíméket fejezetekké varázsolja.
Vágólapra másolva!

Mostanra jó eséllyel szinte mindenki találkozott olyan videókkal a YouTube-on, amelyekhez időcímkéket is készítettek a feltöltőik, azaz a leírásukban lévő címkékre kattintva vagy koppintva bele lehet pörgetni a videókba, a specifikus részeikhez lehet ugrani.

Magukon a videókon látszódnak majd a feltöltők által megadott időbélyegek Forrás: PhoneArena

A funkciót elsősorban a hosszabb, több témával is foglalkozó mozgóképekben szokták használni a feltöltők, hogy a nézők gyorsan azokhoz a részekhez ugorhassanak, amelyek érdeklik őket, ne kelljen a lejátszócsúszka húzogatásával manuálisan keresgélniük az őket érdeklő részeket.

A hírek szerint a YouTube egyre szélesebb körben tesztel egy új funkciót, amely segítségével sokkal könnyebb lesz felismerni, ha vannak ilyen időcímkék a videókban. A videofejezetek névre keresztelt fejlesztés magán a lejátszócsúszkán vizuálisan megjelöli a feltöltők által a leírásban megadott szakaszokat, és könnyűvé teszi a köztük való váltogatást.

Az újdonság egyeseknél a YouTube mobilappjaiban és böngészős felületén is elérhető, ráadásul a jelek szerint a Google keresési találataiban is felbukkanhat a videók alatt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!